Zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen

Suikervrij bijgerecht voor kerst: Recept Zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen. Gezonde, voedzaam en lekker naast een visje

Zoek je een recept voor een lekker bijgerecht? Deze zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen is gezond, suikervrij en voedzaam naast een bijvoorbeeld een witvisje. En wat dacht je van een toevoeging aan je kerst diner? Een top idee!

Makkelijke detox soep voor in je detox kuur: Marokkaanse soep met zoete aardappel en ras el hanoutHeb jij wel eens met zoete aardappel, bataat of yam, gewerkt in de keuken? Zoete aardappel komt van origine uit Zuid Amerika en is dus geen familie van “onze” aardappels. De zoete aardappel heeft een lagere Glycemische Index dan de normale aardappel en geeft daarom minder bloedsuikerpieken omdat de energie langsaam wordt afgegeven aan het bloed. De zoete aardappel is rijk aan vitamine C wat zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en wat bijdraagt aan de energiehuishouding. Samen met vitamine E zorgt het voor bescherming van vrije radicalen. De zoete aardappel geeft zoveel mogelijkheden in de keuken! Omdat in de schil de meeste voedingsstoffen zitten raad ik aan de zoete aardappel niet te schillen.

Ingrediënten zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen voor 4 personen

  • 4 appels Pink Lady met schil in kleine stukjes gesneden
  • 400 gram zoete aardappel met schil in kleine stukjes gesneden (ik heb de oranje zoete aardappel gebruikt)
  • 300 gram rode linzen
  • 1 a 1,5 eetlepel extra vergine kokosolie
  • Stoommand met 2 verdiepingen
  • Staafmixer

Bereiden zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen

Bijgerecht voor kerst: Recept Zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen. Gezonde, voedzaam en lekker naast een visjeZo makkelijk klaar te maken! Kook de linzen volgens het pak en plaats op de pan een stoommand met 2 verdiepingen. Plaats op de ene verdieping de stukjes appel, op de andere de zoete aardappel. Tijdens het koken van de linzen zullen de stukjes aardappel en de appel gestoomd worden. Zijn de linzen klaar, de appels en aardappels zacht? Haal het van het vuur en doe in een grote pan. Doe de kokosolie er door en pureer met de staafmixer tot een gladde brei.

Ik ben benieuwd hoe de zoete aardappelpuree met appeltjes en rode linzen heeft gesmaakt. Wij hebben gesmuld!

Meer weten over gist, een detoxkuur of etiketten lezen? Kijk hier eens.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *