Zoete aardappelsoep met gember, kokosmelk en ras el hanout

Recept Zoete aardappelsoep met gember, kokosmelk, en ras el hanout. Makkelijk met een Marokkaans tintje!

Zoete aardappelsoep stond al lang op mijn lijstje om te maken! Ik ben zo’n fan van soepen, zeker de wat dikkere varianten. En dan samen met zoete kokosmelk en een flinke dot kruiden… daar moest vast wat lekkers van te maken zijn. Dus zie hier het heerlijke resultaat. Een waar succes tijdens de high tea die ik onlangs organiseerde. Ook ben ik benieuwd hoe dit recept voor de zoete aardappelsoep met Marokkaanse kruiden en gember jou smaakt!

Recept Marokkaanse soep met zoete aardappel, gember, kokosmelk en ras el hanoutHeb jij wel eens met zoete aardappel, bataat of yam, gewerkt in de keuken? Zoete aardappel komt van origine uit Zuid Amerika en is dus geen familie van “onze” aardappels. De zoete aardappel heeft een lagere Glycemische Index dan de normale aardappel en geeft daarom minder bloedsuikerpieken omdat de energie langsaam wordt afgegeven aan het bloed. Ook is de zoete aardappel is rijk aan vitamine C wat zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en wat bijdraagt aan de energiehuishouding. Daarnaast zorgt vitamine E voor bescherming van vrije radicalen. En de zoete aardappel geeft zoveel mogelijkheden in de keuken! Omdat in de schil de meeste voedingsstoffen zitten raad ik aan de zoete aardappel niet te schillen.

Ingrediënten zoete aardappelsoep met gember, kokosmelk en ras el hanout voor 4 grote kommen

  • Eetlepel extra vergine, niet ontgeurde kokosolie
  • Grote witte witte ui in stukken gesneden
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 2 eetlepels ras el hanout kruiden
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • 1 kilo zoete aardappels, gewassen, niet geschild in grote stukken gesneden
  • 300 ml kokosmelk zonder toegevoegde ingrediënten
  • 500 ml water
  • Eventueel voor de garnering: verse koriander of zonnebloempitjes
  • Staafmixer

Bereiden zoete aardappelsoep met ras el hanout

Makkelijke zoete aardappelsoep Marokkaanse soep met zoete aardappel, gember, kokosmelk en ras el hanoutSmelt de kokosolie in een soeppan en voeg de ui toe. Wanneer de uit glazig ziet voeg je de kruiden toe. Laat deze kort mee pruttelen en voeg dan de zoete aardappel, kokosmelk en water toe. Zorg dat de aardappels net onder water staan. Laat het geheel 25 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.

Vervolgens haal je de pan van het vuur en maak je er met de staafmixer een gladde soep van. Tot slot garneer je eventueel met zonnebloempitjes of koriander wanneer je een frisse touch wil. Smakelijk eten, hoe heeft het je gesmaakt?

Wil je je lijf ook ontgiften? Start eens met een detox kuur met pure voeding. Gewoon thuis, met professionele ondersteuning. Hier meer info!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *